Datornärigång!!

Ohh äntligen fått igång datorn efter 2 veckor! Känns riktigt härligt!! Är väl tvungen att ta alltihopa nu när det gått så lång tid!
Kom till United States of America måndagen den 25 augusti, klockan 7.30 (tror jag:S) amerikansk tid, dvs typ 01.30 Svensk tid. Flygresan var helt okej, lite långtråkig dock men vi klarade av den. Tog tid i passkontrollen, då vi inte fyllt i ett formulär rätt, som för övrigt kostar 350 dollar om man skulle råka tappa bort det, eller om det blir snott!! :S Fast vi kom i alla fall igenom, otroligt nog:P Letade efter en shuttlebuss som skulle ta oss från flygplatsen till Sheraton (hotellet där vi skulle bo dom tre nästkommande dagarna). Detta tog rätt lång tid, då vi inte riktigt fattade hur vi skulle göra men efter typ 20-30 minuters letande hittade vi några turkiska tjejer som skulle till samma place, så vi tog följe på dessa och kom tillslut rätt. Alla var rätt trötta, vilket gjorde att jag och Ann kanske inte var dom roligaste reskamraterna man kunde hitta.. men kul hade vi iaf:P
Väl framme på hotellet fick vi gå in i ett rum där vi fick information om orientationen, samt vilket rum vi skulle komma i. Till vår fasa upptäckte vi att vi inte kommit i samma rum, utan med helt fritt främmande folk! Blev rätt jobbigt! Kom in på hotellrummet och upptäcker till min förvåning att jag hamnat i samma rum som Victoria från Norway, som jag pratat med på facebook ett tag. Detta var riktigt kul! Samt bodde vi med en polack som inte kunde ett ord engelska.
På tisdagen hade vi skola hela dagen, väckning klockan 6 av en riktigt störande signal, upp fixa iordning oss, käka frukost och sedan började klassen vid 8. Gick igenom vad vi skulle tänka på och sådant, alla (165 au pairer) var jättetrötta och det kändes som om ingen orkade lyssna riktigt ordentligt! Slutade klockan 5 och halv 6 var det busstour inne i New York City, vilket var trevligt men kanske inte den bästa dagen att göra detta på, då alla kände av Jetlagen. Jag, Ida och Viktoria var väl inte direkt dom tystaste i bussen om man säger så:P övertröttheten kom i förhand så att säga:P haha Vad vi fick se var Empire State buliding, point zero (Där tvillingtornen en gång stod), china town, alla fancy klädaffärer som Victoria Secret, Gucci, Tiffany's m.m. Somnade till slut i bussen.
Onsdagen bestod i princip bara utav skola mellan 8 och 5, med första hjälpen typ.
Torsdagen var dagen D då vi fick möta värdfamiljen för första gången men inte utan lite skola först. Började klockan 8 men slutade denna gången klockan 1. Sedan var det lunchtime och vi blev indelade i fem grupper, grupp 1-4 var de som skulle flyga och grupp 5 var vi som skulle bli hämtade på hotellet. Vi fick sitta i ett stort rum och bara prata och vänta. På tisdagskvällen hade ett känt footballsteam kommit till hotellet, med en massa mediafolk utanför, så hela resten av tiden var vi inte tillåtna att gå överallt. I alla fall back till hämtningen; grupp 1 åkte nästan direkt, grupp 2 fick vänta i kanske 30 min. sedan ropade dom upp grupp 3 efter någon timme och grupp fyra åkte kanske runt 2. Kvar vi vi i grupp fem, jag som skulle bli hämtad vid 4 visste att jag hade en lång eftermiddag framför mig. Och klockan gick och gick och gick och tillslut, klockan halv 5 var det äntligen min tur! Kvar var då 4 tjejer i rummet (hade från början vart 60). Var nervös som bara den när jag gick ned för trapporna för att möta min hostdad, Kevin. Kom fram, hälsade och hämtade mina väskor.  Framför oss hade vi en 1,5 timmes lång biltur. Denna gick någorlunda bra med undantag av min så extremt bra engelska:P kom fram till huset, träffade hostmum, Anne- Marie, hennes föräldrar och barnen, vilka var väldigt blyga till en början. Åkte nästan direkt till en restaurang för en välkomstmiddag för mig. God mat men STORA potioner. Kom hem, fick sova i Dylan (6 åringen)s rum eftersom grandma and grandpa sov i det som skulle bli mitt den natten.
Fredagen och resten av helgen samt måndagen gick mest åt till att lära känna familjen, lära mig köra amerikansk trafik, vilket var både lättare och svårare än Svensk och vänja mig i största allmänhet till omgivningen. Ryan (den äldsta) var väldigt blyg till en början men började vänja sig vid att ha mig runt omkring. Jack (i mitten) var något mittemellan.
Tisdagen var min första arbetsdag, gick med Anne-Marie med barnen till skolan, 5 min gångväg hemifrån, kom hen, slappade, läste Harry Potter, hämtade barnen som bara hade halvdag i skolan vid 12 och spenderade resten av dagen med att leka med dom, speciellt med Dylan och hans kompis Bennet i parken precis utanför huset. Att leksaksmotorbåtar kan vara så roligt!:P
Onsdagen var min första dag själv med killarna på morgonen, Anne-marie och kevin lämnade huset vid 8, plockade iordning efter frukosten, fick barnen att klä på sig, gick till skolan och var sedan ledig i tre timmar. gjorde inget särskilt bara tog det lugnt. Hämtade barnen vid 3, fixade käk, Dylan ville gå över till grannen, Connor, så det gjorde vi och frågade om han ville leka lite, träffade deras Au Pair, Susanna från Finland, bestämde att vi skulle göra något senarepå kvällen. Gick hem, lekte en stund, fixade middag, fick killarna att bada och läsa. Träffade Susanna på kvällen, gick ner till Manhasset City, vilket tog ca 25 minuter, gick till Starbucks, träffade två av hennes kompisar där, Juliane från Tyskland och Emma från Sweden, Stockholm. Trevliga tjejer alla tre.
Torsdagen var ungefär som onsdagen, utan starbucks på kvällen utan gick istället och lade mig ganska tidigt. Fredagen träffade jag Victoria och Ines (också från Tyskland) i Port Washington, tog en inte så god glass och bara satt och tjötade! Härlig dag!
Lördagen var första dagen fri, tog det bara lugnt och träffade sedan Emma på starbucks på kvällen. härligt att ha någon att prata svenska med!
Söndagen, andra dagen fri, blev en tripp in till NYC med Victoria, Ines och Susanna, hittade en hel del kan jag säga! Så härlig shopping. Brände nästan halva första lönen:P haha
Idag Måndag har vart rätt lugn. tagit hand om killarna, käkade glass och drack kaffe med Victoria, Juliane och Ines och bara Relaxade! Och fick som ni sett äntligen igång datorn! Är så lycklig! Så resan har hittils bara vart riktigt härlig!!! Trivs som bara den och riktigt njuter utav USA!! Hoppas bara på att det kommer fortsätta likadant!

Ha det suveränt alla ni där hemma!!! Och posta gärna inlägg på hur ni har det! Är nyfiken som bara den!!!
Puss och Kraaam

Kommentarer
Postat av: Marie

Åh låter underbart :) jag har det bra jag sjuk men bra! jag och anton och din morochfar åker till finland i helgen haha

2008-09-09 @ 10:00:59
URL: http://marie.blogg.se/
Postat av: Kristin

Det låter som om du har fullt upp där borta! Här hemma regnar det och jobbet är sig likt, utom den faktorn att du saknas;)

2008-09-10 @ 16:29:07
URL: http://annakristinjohansson.blogg.se/
Postat av: Kristin

Ja jobbet är inte som det brukade vara:) haha. Men nu vill vi se en ständig uppdatering av din blogg, och glöm inte att lägga in lite bilder, vi vill ju se hur det ser ut där borta! haha kram!

2008-09-10 @ 20:56:29
URL: http://annakristinjohansson.blogg.se/



Namn
Kom i håg mig

Mail (publiceras ej)

Blogg

Kommentar

Trackback
RSS 2.0