idol höst

hade glömt av känslan av att sitta en mörk och kall höst, framför tv:n och kolla på idol.. hur kunde jag? Det är ju det bästa som finns och tänk att jag var såå nära på att missa det. fy usch kristin:P haha ne men ärligt talat, idol är ju bara räddningen av en händelselös höstkväll! och när bonde söker fru börjar är hela hösten räddad, detta uppanpå OTH och Gossip Girl.. hur härligt är det inte??
Älskar svenska hösten, både TV- hösten och natur-hösten!
Oh Yes!!

tjohoo

Så var dagen D äntligen (vilket jag aldrig trodde jag skulle tycka!) här, hem till gamla Lisch idag! Och fest med mina älskade vänner i morgon! ska bli riktigt härligt att träffa alla igen! Har saknat er såå mycket!! Känns lite speciellt  dock att veta att man bara ska vara hemma i en vecka och sedan flytta hit upp. Det kommer bli spännande som bara den, hoppas bara på ett jobb också! vilket inte är det lättaste kan jag tänka mig! pluggning förmodligen till våren, så dom planerna är i alla fall i full rulle!
Tja vad har annars hänt? Ingenting typ, har vart ute och ridit Chess (Idas "häst"), vilket var riktigt trevligt, ut och galoppera på stubbåkrarna är aldrig helt fel:P med en sascha som nu är helslut bredvid mig i soffan. Vilken söt hund alltså!! haha
Annars bara tagit det lugnt! ser fram emot helgen som bara den!!!

ha det toppen! kram

inlägget efter hemfärden

Så var det onsdag igen då! sitter hos syster i linköping och bara tar det lugnt innan det "riktiga" livet sätter fart. Har skrivit klart cv så det är bara att sätta igång och söka jobb. Hoppas på att få ett nu! Ska flytta till Linköping så jag hoppas på att jobbutbudet är större här än hemma i Lisch.
Tänker tillbaka en vecka tillbaka i tiden, det har gått riktigt snabbt, då kunde jag inte vänta på att komma därifrån. Sedan tänker jag tillbaka bara enmånad i tiden, tja ja då had ejag inte ens åkt till USA.. och vad mycket som hänt på barane månad. Det känns verkligen otroligt! But that's life!
Har egentligen inte gjort så mycket hittils, bara tagit det lugnt och tagit igen migoch samlat krafter. Var OTROLIGT nog ute och sprang igår! det ni! något jag verkligen aldrig gör! ska tydligen ut ikväll med syster också.. kanske kan man äntligen komma igång och göra lite exercise.. vore inte helt fel, även fast att springa är riktigt tråkigt! men kanske det blir roligare om man får bättre kondition!
Aja ska sluta nu men ha det suveränt!! kraam

tralalallala

mår bättre än på länge, och vad kan det bero på?? jo för jag är ÄNTLIGEN hemma! eller tja typ nästan hemma, i sverige i alla fall. Är så mycket jag inte skrivit och så mycket som hänt! Pratade med AM i torsdags om att jag ville åka hem och hon blev som förväntat skitsur! Sa att hon förväntade sig att jag skulle stanna tills dom hittat en ny au pair, vilket jag sa att jag skulle göra, eftersom hon sa att vi skulle jobba på att få detta att fungerad den resterande tiden.
Gick upp fredagmorgon, började med mina sysslor, dvs städa av efter frukosten, AM kom in, sa att jag skulle gå in på mitt rum och att hon gjorde det själv, som att hon inte ville se mig! Hon jobbade hemifrån hela dagen och sa knappt ett ord på hela den dagen. Hälsade knappt på morgonen! ISKALLT!
Hämtade Dylan på eftermiddagen, och kollade efter dom andra. Kom hem, Dylan åkte iväg på en playdate som AM skjutsade till och jag fick se efter Ryan och Jack. Dom spelade baseball, vilket jag inte fick vara med på, så jag satte mig ner och kollade på. Sedan gick dom in och spelade tv spel, vilket jag inte kunde vara med på heller eftersom man bara kunde vara två, så jag satte mig ner och läste en bok, med dom!. AM hämtade Dylan och sa till killarna (observera inte ens kollade åt mittt håll!) att Kevin skulle komma hem om 10 minuter så dom skulle vara klara att käka och sedan gå på ngt möte. Dylan var ute och lekte i 5 min, kom sedan in och frågade om han fick cykla, vilket jag sa att det inte var så stor idee eftersom Kevin skulle komma hem snart. Och förra gången jag lät honom göra detta fick jag världens utskällning, så jag sa nej vilket föll mig ganska naturligt. AM hörde ju detta, kom ner och jag fick världens utskällning om att jag var tvungen att skärpa till mig och att se till att följa deras regler när jag bodde där och att jobba och engagera mig med ungarna, vilket jag verkligen inte visat att jag gjorde denna dagen och att hon var riktigt besviken på mitt uppförande! VADÅ MITT UPPFÖRANDE?
Gick ner till starbucks med Susanna och Emma och berättade för dom att att jag bestämt mig för att åka hem på lördagen.
Så igår gick jag upp tog mina grejer (som jag hade packat klart), ringde en taxi och drog till flygplatsen. Kevin var hemma och blev riktigt förbannad, men vad kunde han liksom göra? Kom till flygplatsen, försökte hitta en biljett men det var i stort sätt omöjligt, tänkte att nu hade jag tagit mig vatten över huvudet och gjort något riktigt dumt! gick till sas för 3:e gången och då sa hon (som givetvis kände igen mig) att jag kunde åka ett plan till köpenhamn och sedan vidare till stockhol, där min älskade syster hämtade upp mig! så nu är jag som sagt hemma och sitter i linköping och funderar på vad som ska hända med mitt liv.. men det löser sig till slut!!

så var denna erfarenhet slut så ni får ha det suveränt så ses vi snart!! kraam

har fattat ett beslut!

Hade en rätt ok dag igår, ungarna skötte sig någorlunda bra, AM och Kevin var inne i city och då brukar det gå bättre. Fick dock en tillsägelse i morses eftersom jag inte gjorde tvätten på det sättet som AM ville ha det (När jag gjorde på det sättet hon visade förut!). Så jag har tagit ett beslut; jag åker hem! Det var inget vidare svårt beslut att fatta. Har skickat ett mail till Area Directorn och väntar på att hon ska ringa mig. Ska prata med familjen ikväll tror jag. Detta var verkligen inte vad jag tänkt mig, men det känns som rätt beslut. Att byta familj känns inte som ett alternativ i nuläget heller eftersom jag verkligen inte orkar med en liknande situation igen. Jag vet ni får säga vad ni vill att jag misslyckats eller vad som helst. Ok det har jag kankse gjort men jag har i alla fall lärt mig något under denna tiden jag vart här! Så nu väntar säkerligen en helvetesvecka fram tills jag kan åka!

Hoppas ni har det betydligt bättre där hemma!
Kram saknar er alla!!

orkar snart inte mer

vet inte vad som händer, kan inte göra någonting utan att det blir fel. Vet inte vad jag ska ta mig till.. hur jag ska göra? allt känns så jävla frusterande för tillfället. har lovat mig själv att ge det en vecka till sen pratar jag med area directorn.. måste hända något snart!

jävlapissmorgon

har haft en utav dom mest förjävliga mornarna man kan ha. gick upp, käka frukost, plockade i ordning och skulle ha koll på ungarna som lekte i källaren. gick ner, dom började bråka, sa åt dom att sluta, den ena sprang upp och låpste dörren. vi var där nere och AM var hemma. Och vad hände inte om att hon blev skitsur! Fick världens utskällning och visste inte vad jag skulle ta mig till. Allt känns verkligegn inte helt ok förtillfället. vet inte vad jag ska göra men en sak e säker, blir det inte bättre tänker jag fanemig ta mig ett snack med area directorn och kolla möjligheten med att byta familj, för såhär orkar jag inte ha det längre!!

tillbaka till vardagen

Hade en helgreat heldag i NY igår med An. Gick till tåget 8.15, mötte Ann på Penn Station vid typ 9.30, gick till Starbucks och käkade frukost. Traskade sedan vidare till Central Park, en annan del än vart jag var förra veckan, helt sjukt vilken avslappnad miljö det är mitt inne i centrala NY alltså!! Åker nu hit måste ni dit!! Led utav skoskav eftrsom jag råkade fått på mig fel skor, vilket inte var så smart gjort.
Gick sedan och skulle hitta en restaurang, jag käkade spaghetti och Ann några väldigt stora friterade kycklingbitar, en hel kyckling med ben i typ:P
Efter maten tänkte vi ta tunnelbanan ner till SOHO eftersom Anns hostdad sagt att shoppingen är bäst där, så vi gick för att leta efter rätt tåg, vilket inte var det lättaste! Frågade tillslut en snubbe så att vi hittade rätt, satte oss på ett tåg men var tvugna att hoppa av det vid en station tidigare än vart vi skulle av eftersom tåget skulle ta en annan väg, hoppade på ett annat tåg, som åkte förbi den stationen som vi skulle av på, så vi hoppade av på nästa station. Kom över jorden och märkte att vi hamnat i China Town. Var lite speciellt. Hittade en skoaffär, köpte ett par flipflop eftersom mitt skoskav nu var 100 gånger värre än vad det vart i Central Park och hittade även ett par söta partyskor! (för 15 dollar) heeelt okeej!! Allt är så mycket billigare här än vad det är hemma! Så det är verkligen suverän shopping!
Traskade vidare till SOHO men var nu alldeles för trötta för att gå in i affärer så vi gick runt där ett tag, letade rätt på en tunnelbana och åkte tillbaka. Gick av på fel station- IGEN! åkte tillbaka en staion och hamnade på Penn Station. Skildes åt efter att försökt hitta rätt plats där våra tåg gick i från och åkte sedan hem. Otroligt nog mötte jag Victoria (som iofs skickat ett mess) på tågstationen, så vi hade följe till Mahasset. Kom hem , duschade och gick typ och la mig och sov! En helt ok dag!!:)

Ha det fint! Och tack för stödet jag får! behövs verkligen ibland!! Hoppas på att denna veckan blir bättre än vad förra var!

Puss och Kram

slappar

Har ledig dag idag, vilket känns riktigt skönt!! Vet dock inte om jag ska jobba ikväll än eller inte men det återstår att se. Har i alla fall planerat in en kombinerad rundtur och shoppingtur men Victoria och Ann inne i NY i morgon, så det återkommer mer info om den senare!:)
Tog en tur till Port Washington igår och utforskade deras bio, var på The Dark Knight (jag vet rätt mycket senare än alla andra) med Victoria och Emma. Den var väl helt okej, fast vi missade början, vilket inte är att rekommenderas! Dock förstördes den utav att vi satt bredvid värsta surgubben som kollade snett på oss under hela filmen! Inte så kul, men annars var kvällen trevlig! Anledningen till att vi inte tog Manhassets biograf är den att dom bara har (hör och häpna) TVÅ filmer! Jag vet, MINDRE än till och med folkan hemma i Lisch! Och dom två filmerna som visades var inga man hört talats om alls som dessutom skulle vara jätteknepiga! Så det fick bli Port Washington istället (vilket bara ligger 10 min bilresa från Manhasset).

Gårdagen var annars som hela denna veckan varit, rätt jobbig. Dylan, 6 åringen, skulle leka med en kompis, vars mamma som skulle hämta honom kl 4, kom 20 i 5. vilket var rätt jobbigt då han var riktigt uttråkad och inte kunde vara utomhus eftersom det ösregande. Han stack ut ändå och cyklade och blev jätteblöt! Och jag fick tillsägelse av Anne-Marie (som jobbade hemifrån) eftersom jag inte haft honom inomhus. JÄTTEKUL! och inte nog med det, Ryan, 10 åringen, hade sin kompis Kevin här och dom var nere i källaren och spelade tv spel, då Jack, 8 åringen, kom ner och skulle vara med. och vad hände inte om att dom började bråka, jag gick ner, mötte Jack i trappan som sparng upp, släckte ljuset och låste dörren. Så vi var fast nere i källaren, som tur var finns det ju en dörr ut där, så vi gick ut, i ösresgent) och A-M blev irriterad igen. Du måste ha mer kontroll på dom! Men vad ska jag liksom göra när han låser dörren? grr!! Vi förklarade sedan vad som hände så jag tror att hon fattade. Men det är inte så roligt när det är en sådan här vecka liksom!

Torsdagen var typ lika jobbig den, om inte jobbigare. Skulle skjutsa Ryan på sin Lacrossträning och Jack & Dylan var tvugna att hänga med. Hämtade Dylan från skolan och det första han och Jack gjorde när vi kom innanför dörren var att börja skrika att dom inte ville följa med på träningen. Låste in sig på sina rum, grät och skrek och ringde Kevin. kändes väldigvt frustrerande. Sedan när det var dags för Ryan att göra i ordning sig (kl 4) sa han att han måste göra läxan först eftersom Kevin sagt det till honom, vilket han inte gjort, och fick tillslut honom att börja göra iordning sig 10 över 4 (då vi egentligen skulle åka), ut till bilen kvart över tillsammans med Dylan som accepterat att han skulle med. Men Jack lade sig i soffan och vägrade komma. Pratade med Kevin med vad kunde ha göra? Fick till slut ut Jack till bilen fem i halv 5 (träningen började halv 5), kom dit,vad händer om inte Ryan lägger sig i bilen och vägrar träna. "Nej jag tänker inte", ringer Kevin, som pratar med Ryan, A-M ringer och pratar med honom. Vet inte vad jag ska göra? Slutar med att han inte behöver träna eftersom man inte kan tvinga honom. Men vi ska ändå, av order av Kevin, sitta där i 20 min och bara kolla på. Ryan vägrar, säger att det är slöseri med tid men jag har ju iallafall ett plus på min sida, ja ligg kvar i bilen men då blir vi kvar tills träningen slutat! Så då ger han med sig och kollar på. Kommer hem och får dom att bada och läsa. A-M och Kevin kommer hem, pratar med ungarna, vilka får lekförbud hela nästa vecka! Så jag hoppas verkligen att nästa vecka blir MYCKET bättre än denna!!

Glädjer mig till NY turen i morrn!

Ha det suveränt!! Kram

liteuppochner

Har fått höra att jag kanske borde uppdatera detta lite oftare, så jag får väl försöka göra det!
Denna veckan har inte varit bland dom roligaste direkt. Har typ gjort alla fel man kan göra. AM har jobbat hemma både tisdag och onsdag, vilket gör det hela mycket svårare. Barnen hade hemma några kompisar igår och dom levde rövare som bara den, vilket var skitsvårt att få tyst på. Så hon var ju inte direkt så glad åt det. Känns lite speciellt för tillfället, vet inte riktigt hur jag känner det. Längtar hem samtidigt som jag verkligen inte vill ge upp och ÅKA hem. Som tur är har jag träffat några helt underbara tjejer så på så sätt känns det bättre, så att man kommer ut ur huset och gör något annat en stund. Men förhoppningsvis är detta bara en fas som man går igenom så det blir bättre senare!

Ha det bra!! kraam

Datornärigång!!

Ohh äntligen fått igång datorn efter 2 veckor! Känns riktigt härligt!! Är väl tvungen att ta alltihopa nu när det gått så lång tid!
Kom till United States of America måndagen den 25 augusti, klockan 7.30 (tror jag:S) amerikansk tid, dvs typ 01.30 Svensk tid. Flygresan var helt okej, lite långtråkig dock men vi klarade av den. Tog tid i passkontrollen, då vi inte fyllt i ett formulär rätt, som för övrigt kostar 350 dollar om man skulle råka tappa bort det, eller om det blir snott!! :S Fast vi kom i alla fall igenom, otroligt nog:P Letade efter en shuttlebuss som skulle ta oss från flygplatsen till Sheraton (hotellet där vi skulle bo dom tre nästkommande dagarna). Detta tog rätt lång tid, då vi inte riktigt fattade hur vi skulle göra men efter typ 20-30 minuters letande hittade vi några turkiska tjejer som skulle till samma place, så vi tog följe på dessa och kom tillslut rätt. Alla var rätt trötta, vilket gjorde att jag och Ann kanske inte var dom roligaste reskamraterna man kunde hitta.. men kul hade vi iaf:P
Väl framme på hotellet fick vi gå in i ett rum där vi fick information om orientationen, samt vilket rum vi skulle komma i. Till vår fasa upptäckte vi att vi inte kommit i samma rum, utan med helt fritt främmande folk! Blev rätt jobbigt! Kom in på hotellrummet och upptäcker till min förvåning att jag hamnat i samma rum som Victoria från Norway, som jag pratat med på facebook ett tag. Detta var riktigt kul! Samt bodde vi med en polack som inte kunde ett ord engelska.
På tisdagen hade vi skola hela dagen, väckning klockan 6 av en riktigt störande signal, upp fixa iordning oss, käka frukost och sedan började klassen vid 8. Gick igenom vad vi skulle tänka på och sådant, alla (165 au pairer) var jättetrötta och det kändes som om ingen orkade lyssna riktigt ordentligt! Slutade klockan 5 och halv 6 var det busstour inne i New York City, vilket var trevligt men kanske inte den bästa dagen att göra detta på, då alla kände av Jetlagen. Jag, Ida och Viktoria var väl inte direkt dom tystaste i bussen om man säger så:P övertröttheten kom i förhand så att säga:P haha Vad vi fick se var Empire State buliding, point zero (Där tvillingtornen en gång stod), china town, alla fancy klädaffärer som Victoria Secret, Gucci, Tiffany's m.m. Somnade till slut i bussen.
Onsdagen bestod i princip bara utav skola mellan 8 och 5, med första hjälpen typ.
Torsdagen var dagen D då vi fick möta värdfamiljen för första gången men inte utan lite skola först. Började klockan 8 men slutade denna gången klockan 1. Sedan var det lunchtime och vi blev indelade i fem grupper, grupp 1-4 var de som skulle flyga och grupp 5 var vi som skulle bli hämtade på hotellet. Vi fick sitta i ett stort rum och bara prata och vänta. På tisdagskvällen hade ett känt footballsteam kommit till hotellet, med en massa mediafolk utanför, så hela resten av tiden var vi inte tillåtna att gå överallt. I alla fall back till hämtningen; grupp 1 åkte nästan direkt, grupp 2 fick vänta i kanske 30 min. sedan ropade dom upp grupp 3 efter någon timme och grupp fyra åkte kanske runt 2. Kvar vi vi i grupp fem, jag som skulle bli hämtad vid 4 visste att jag hade en lång eftermiddag framför mig. Och klockan gick och gick och gick och tillslut, klockan halv 5 var det äntligen min tur! Kvar var då 4 tjejer i rummet (hade från början vart 60). Var nervös som bara den när jag gick ned för trapporna för att möta min hostdad, Kevin. Kom fram, hälsade och hämtade mina väskor.  Framför oss hade vi en 1,5 timmes lång biltur. Denna gick någorlunda bra med undantag av min så extremt bra engelska:P kom fram till huset, träffade hostmum, Anne- Marie, hennes föräldrar och barnen, vilka var väldigt blyga till en början. Åkte nästan direkt till en restaurang för en välkomstmiddag för mig. God mat men STORA potioner. Kom hem, fick sova i Dylan (6 åringen)s rum eftersom grandma and grandpa sov i det som skulle bli mitt den natten.
Fredagen och resten av helgen samt måndagen gick mest åt till att lära känna familjen, lära mig köra amerikansk trafik, vilket var både lättare och svårare än Svensk och vänja mig i största allmänhet till omgivningen. Ryan (den äldsta) var väldigt blyg till en början men började vänja sig vid att ha mig runt omkring. Jack (i mitten) var något mittemellan.
Tisdagen var min första arbetsdag, gick med Anne-Marie med barnen till skolan, 5 min gångväg hemifrån, kom hen, slappade, läste Harry Potter, hämtade barnen som bara hade halvdag i skolan vid 12 och spenderade resten av dagen med att leka med dom, speciellt med Dylan och hans kompis Bennet i parken precis utanför huset. Att leksaksmotorbåtar kan vara så roligt!:P
Onsdagen var min första dag själv med killarna på morgonen, Anne-marie och kevin lämnade huset vid 8, plockade iordning efter frukosten, fick barnen att klä på sig, gick till skolan och var sedan ledig i tre timmar. gjorde inget särskilt bara tog det lugnt. Hämtade barnen vid 3, fixade käk, Dylan ville gå över till grannen, Connor, så det gjorde vi och frågade om han ville leka lite, träffade deras Au Pair, Susanna från Finland, bestämde att vi skulle göra något senarepå kvällen. Gick hem, lekte en stund, fixade middag, fick killarna att bada och läsa. Träffade Susanna på kvällen, gick ner till Manhasset City, vilket tog ca 25 minuter, gick till Starbucks, träffade två av hennes kompisar där, Juliane från Tyskland och Emma från Sweden, Stockholm. Trevliga tjejer alla tre.
Torsdagen var ungefär som onsdagen, utan starbucks på kvällen utan gick istället och lade mig ganska tidigt. Fredagen träffade jag Victoria och Ines (också från Tyskland) i Port Washington, tog en inte så god glass och bara satt och tjötade! Härlig dag!
Lördagen var första dagen fri, tog det bara lugnt och träffade sedan Emma på starbucks på kvällen. härligt att ha någon att prata svenska med!
Söndagen, andra dagen fri, blev en tripp in till NYC med Victoria, Ines och Susanna, hittade en hel del kan jag säga! Så härlig shopping. Brände nästan halva första lönen:P haha
Idag Måndag har vart rätt lugn. tagit hand om killarna, käkade glass och drack kaffe med Victoria, Juliane och Ines och bara Relaxade! Och fick som ni sett äntligen igång datorn! Är så lycklig! Så resan har hittils bara vart riktigt härlig!!! Trivs som bara den och riktigt njuter utav USA!! Hoppas bara på att det kommer fortsätta likadant!

Ha det suveränt alla ni där hemma!!! Och posta gärna inlägg på hur ni har det! Är nyfiken som bara den!!!
Puss och Kraaam

RSS 2.0